چهره های مشهور رد صلاحیت شده انتخابات مجلس یازدهم

[ad id='39844']

[quote]در فاصله ۴۰ روز مانده تا برگزاری انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی تقریباً تکلیف تایید صلاحیت نامزد‌های این دوره هم مشخص شده. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده نتایج بررسی صلاحیت‌ها به فرمانداری‌ها اعلام شده و بنابراین نتیجه بررسی صلاحیت‌ها باید دیروز به اطلاع خود نامزد‌ها رسیده باشد.[/quote]

 

اینکه ما بدانیم چه کسانی رد یا تایید صلاحیت شدند، اما در حد شنیده‌ها و شایعات است، چون بعضی نامزد‌ها فعلاً ترجیح می‌دهند به طور واضح و شفاف نگویند رد صلاحیت شدند یا تایید صلاحیت. به هر حال قبل از ظهر دیروز اکانت توئیتری خبرگزاری تسنیم از رد صلاحیت ۸۰ نماینده اصولگرا و اصلاح‌طلب دوره فعلی خبر داد در حالی که رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان از رد صلاحیت ۱۳۵ نفر از نمایندگان خبر داده بودند.

گفته شده افرادی که اعتراض دارند تا ۲۶ دی ماه می‌توانند اعتراض‌شان را ثبت کنند، اما از حالا مشخص است که بعضی چهره‌های شاخص دوره فعلی در مجلس بعدی غایب خواهند بود. نمایندگانی مثل علی مطهری و محمود صادقی و تابش و حضرتی از فراکسیون امید و نقوی حسینی و نادر قاضی‌پور و غلامرضا کاتب از بین اصولگرایان افرادی هستند که خبر رد صلاحیت شان دیروز بازتاب گسترده‌ای در فضای سیاسی کشور داشت. هر چند که بعضی از این افراد خودشان گفتند چیزی تا الان به ما ابلاغ نشده، اما رسانه‌های رسمی با قطعیت از رد صلاحیت آن‌ها نوشتند.

۱. علی مطهری دیروز به ایسنا گفت که به من تا الان چیزی ابلاغ نشده، اما رسانه‌های متعددی خبر رد صلاحیت او را منتشر کردند. از آنجا که علی مطهری در دوره‌های هشتم و نهم و دهم نماینده تهران بود و حتی در دوره اخیر به مدت سه سال به کرسی نایب‌رئیسی هم رسید خبر رد صلاحیت او از اتفاقات مهم انتخابات پیش رو ارزیابی می‌شود.


۲. بهروز نعمتی هم وضعیتی مشابه علی مطهری دارد و هر چند خودش می‌گوید هنوز چیزی به او ابلاغ نشده، اما خبرگزاری تسنیم از رد صلاحیت قطعی او خبر داده. بهروز نعمتی از جمله چهره‌های اصولگرای میانه‌روی مجلس بود که در دوره دهم با فهرست اصلاح‌طلبان وارد مجلس شد. یک نکته حائز اهمیت دیگر اینکه بهروز نعمتی از نیرو‌های نزدیک به على لاریجانی در مجلس بود که حالا با ثبت‌نام نکردن خودعلی لاریجانی و سفیر شدن کاظم جلالی در روسیه و رد صلاحیت نعمتی عملاً مجلس بعدی از نیرو‌های با نفوذ نزدیک با لاریجانی خالی خواهد بود.


۳. اوضاع برای سایر نمایندگان تهران هم خوب پیش نمی‌رود. گفته می‌شود در مجموع ۱۰ نماینده تهران برای شرکت در دوره بعدی رد صلاحیت شدند و با توجه به اینکه در دوره قبلی فهرست اصلاح‌طلبان در تهران یکدست کل ۳۰ کرسی را گرفته بودند، در دوره بعدی برای ارائه فهرست در تهران به مشکل می‌خورند. طیبه سیاوشی و فاطمه سعیدی از نمایندگان فعلی تهران هستند که خودشان خبر رد صلاحیت را تایید کردند. پروانه سلحشوری هم خودش کلاً ثبت‌نام نکرده بود.

شنیده می‌شود که غلامرضا حیدری و الیاس حضرتی هم در لیست رد صلاحیت شده‌ها هستند. محمود صادقی که این اواخر می‌گفت تصمیم به استعفا دارد و در نهایت برای انتخابات دوره بعدی ثبت‌نام کرد هم از دیگر رد صلاحیت شده‌های این دوره حوزه انتخابیه تهران است. خبرگزاری آنا هم از رد صلاحیت محمد علی وکیلی و مهدی شیخ از دیگر نمایندگان تهران در دوره فعلی خبر داده است.


۴. بازنده بزرگ فرآیند رد صلاحیت حزب اعتماد ملی است که اگر چه با توصیه غافلگیر کننده مهدی کروبی ۵۰ نفر از اعضای این حزب در انتخابات ثبت‌نام کردند، اما حالا به گفته مهران فرجی مدیر روابط عمومی این حزب ۱۳ نفر در همان مرحله قبل و توسط هیات نظارت رد شدند و مابقی هم از جمله الیاس حضرتی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. قدرت‌الله علیخانی هم از نمایندگان اصلاح‌طلب ادوار مختلف مجلس است که در این دوره موفق به گرفتن تایید صلاحیت شورای نگهبان نشده است.


۵. از فراکسیون زنان دوره فعلی هم تعداد قابل توجهی رد صلاحیت شدند. علاوه بر فاطمه سعیدی و طیبه سیاوشی که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم سیده حمیده زرآبادی هم در گفتگو با ایسنا تایید کرده که پیامک رد صلاحیت را دریافت کرده. زرآبادی نماینده قزوین و عضو فراکسیون امید است که در سال‌های اخیر مجادلات دامنه‌داری با محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات داشت. معصومه آقاپور نماینده شبستر هم از ورود به مجلس یازدهم بازمانده و شنیده شده سکینه الماسی نماینده کنگان و جم هم در فهرست رد صلاحیت شده‌ها حضور دارد.


۶. آمار‌هایی که تا الان اعلام شده خبر از رد صلاحیت قابل توجه در استان‌های مختلف می‌دهد. به طور مثال از ۱۸ نماینده خراسان رضوی ۸ نماینده رد صلاحیت شدند. یا ۵ نماینده از استان فارس رد صلاحیت شدند که بهرام پارسایی هم یکی از آنهاست. اعتماد آنلاین نوشته که از ۱۲ نماینده استان فارس فقط سه نماینده تایید صلاحیت شدند. محمدرضا تابش نماینده اردکان که از دوره ششم تا الان در مجلس بوده هم در این دوره رد صلاحیت شده و آخرین روز‌های حضور خود را در مجلس سپری می‌کند.

در مجموع از لحاظ آماری بیشترین آمار تایید صلاحیت‌ها (بین کل نامزدها. مربوط به استان همدان است با ۶۹ درصد و کمترین آمار تایید صلاحیت از استان البرز به دست آمده با ۲۹ درصد. از کرج هر دو نماینده اول و دوم این شهر در مجلس فعلی یعنی عزیز اکبریان و محمد جواد کولیوند رد صلاحیت شدند. از فراکسیون مستقلین هم باید به غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده رشت اشاره کنیم که رد صلاحیت شده است. منابع نزدیک به اصولگرایان خبر داده‌اند کامبیز مهدی‌زاده داماد رئیس جمهور هم برای این دوره تایید صلاحیت نشده. پارسال حکم انتصاب او در وزارت صنعت جنجالی شده بود. محمد باسط درازهی نماینده سراوان که آذر سال ۹۷ ویدئویی از او منتشر شد که در ساختمان گمرک با یک شهروند و کارمند گمرک درگیر می‌شود هم رد صلاحیت شده است.


۷. در بین اصولگرایانی که رد صلاحیت شدند هم اسم‌های معروفی به چشم می‌خورد. به طور مثال رد صلاحیت سید حسین نقوی حسینی نماینده ورامین که معمولا مواضع نزدیک به جبهه پایداری داشت و از منتقدان سفت و سخت دولت در سه دوره اخیر مجلس بود اتفاق عجیبی است.

همینطور نادر قاضی‌پور که از دوره هشتم تا الان نماینده مجلس است که البته در دوره اخیر حواشی زیادی داشت و سخنرانی جنجالی او در سال ۹۴ بعد از پیروزی در انتخابات یا درگیری با یک خبرنگار پارلمانی در سال ۹۵ از جمله اتفاقاتی بود که اسم او را به صدر اخبار آورد. یا رد صلاحیت غلامرضا کاتب نماینده اصولگرای گرمسار که در استیضاح وزرا معمولاً فعال بود هم اتفاق جالبی است. از همین زاویه اگر نگاه کنیم خبر خبرگزاری فارس از رد صلاحیت محسن کوهکن و محمد علی پورمختار از اصولگرایان فعال و منتقد دولت در مجلس هم نکته حائز اهمیتی است.

[ad id='39844']

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *