ماجرای ممنوعیت واردات گوشی بالای ۳۰۰ یورو از چه قرار است؟

[ad id='39844']

[quote]روز گذشته انجمن وارد کنندگان موبایل اطلاعیه‌ای در خصوص ممنوعیت واردات گوشی بالای ۳۰۰ یورو منتشر کرد. در این راستا پیگیر شدیم تا ببینیم ماجرا از چه قرار است و این ممنوعیت از چه زمانی اجرایی خواهد شد.[/quote]

 

در اطلاعیه‌ای که روز گذشته با موضوع اطلاع رسانی در خصوص ممنوعیت واردات موبایل­های بالای ۳۰۰ یورو” در وبسایت انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی منتشر شد، آمده است:

“احتراماً، پیرو نامه ۶۰/۹۱۳۹۰ مورخ ۱۱ تیر ماه ۹۹ که امروز به انجمن رسیده است، بنا به تصمیمات جلسات مورخ ۲/۴/۹۹ کارگروه نظارت و تخصیص ارز، با توجه به محدودیت‌‌های اعمال شده در سقف تخصیص ارز واردات موبایل در سال جاری و ممنوعیت واردات کالای بالای ۳۰۰ یورو در رویه مسافری و تجاری، با توجه به مساعدت و حمایت مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت مقرر گردید، بازرگانان محترم برای قبض انبارهای قبل از ۲۶ خرداد اقدام به دریافت کوتاژ و بروزرسانی فایل ارسالی به انجمن جهت تجمیع و اعلام به آن اداره کل تا روز سه شنبه ۱۷ تیر ماه نمایند.”

پس از پیگیری‌های سخت‌افزار از نهادهای مسئول، مشخص شد که این خبر صحت دارد و کارگروه نظارت و تخصیص ارز بخشنامه‌ای در خصوص ممنوعیت وارادات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو تصویب کرده است. هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست که این قانون دقیقاً از چه تاریخی اجرایی شده یا خواهد شد، اما به واردکنندگان توصیه شده که از همین حالا از واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو خوددرای کنند، چراکه ممکن است از همین امروز هم امکان رجیسترکردن آنها در سامانه همتا وجود نداشته باشد.

بنابر آمارهای رسمی کشور، در حال حاضر گوشی‌های زیر ۳۰۰ یورو چیزی در حدود ۸۰ درصد از سهم بازار و انتخاب خریداران را به خود اختصاص می‌دهند. از همین رو تصمیم برآن شده که تنها به این بخش از نیاز بازار ارز وارداتی تعلق بگیرد. بدین ترتیب شرکت‌های واردکننده موبایل در صورت اقدام به واردات گوشی بالای ۳۰۰ یورو، ارز وارداتی دریافت نخواهند کرد.

 در راستای حمایت از این تصمیم کارگروه نظارت و تخصیص ارز بانک مرکزی، مقرر شده تا واردات گوشی‌های مسافری بالای ۳۰۰ یورو هم به کشور ممنوع شود. از آنجاییکه بسیاری از واردکنندگان غیررسمی، با ترفند واردات مسافری اقدام به ثبت و رجیستری گوشی‌های وارد شده می‌کنند و با اصطلاح کالای قاچاق وارد کشور می‌کنند، برای جلوگیری از ادامه این روند و قاچاق گوشی بالای ۳۰۰ یورویی، حکم ممنوعیت برای گوشی‌های مسافری نیز صدق خواهد کرد.

طبق آمار در حال حاضر، چیزی در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از سهم بازار گوشی‌های هوشمند در ایران را محصولات بالای ۳۰۰ یورو تشکیل می‌دهند، اما عواقب این تصمیم چیست؟ در حال حاضر تمام گوشی‌های آیفون اپل، با قیمتی بالایی ۳۰۰ یورو راهی بازار می‌شوند، این یعنی در اولین قدم، ورود تمامی گوشی‌های آیفون به داخل کشور ممنوع خواهد شد.

نکته دیگر ماجرا اینست که در حال حاضر اکثر گوشی‌های پرچمدار و حتی دستگاه‌هایی که از شبکه ۵G پشتیبانی می‌کنند، قیمتی بالای ۳۰۰ یورو دارند. این یعنی به بیان ساده، حتی اگر شخصی به معنای واقعی قصد خرید یک گوشی پرچمدار به روز را داشته باشد، تنها باید از موجودی فعلی بازار استفاده کند، چرا که در آینده دیگر امکان واردات چنین محصولاتی وجود نخواهد داشت. از طرف دیگر حالا که فقط تعداد محدودی از این گوشی‌ها در بازار کشور موجود هستند و این به معنی نایاب شدن آنها در آینده خواهد بود، فروشندگان احتمال تصمیم به فروش آنها با قیمتی بالاتر از قیمت حقیقیشان بگیرند.

 

[ad id='39844']

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *