سعید محمد یا احمدی نژاد دوم

[ad id='39844']

[quote]یک نظامی دیگر هم از فرماندهان سپاه رسما به صف کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری پیوست. سردار سعید محمد دیروز همزمان با کنار رفتن از سمت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، گمانه‌زنی‌های ماه‌های گذشته درباره احتمال کاندیداتوری‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ را تایید کرد و از اهداف خود در این مسیر خبر داد.[/quote]

 

هرچند خبر اعلام کاندیداتوری او برای بسیاری از فعالان سیاسی تازگی نداشت؛ چراکه او مدتی است با جدیت در حال فعالیت و آمادگی برای انتخابات ریاست‌جمهوری است و پیش از این هم اصولگرایان اعلام کرده بودند که سعید محمد در حال رایزنی با احزاب و تشکل‌های رنگارنگ اصولگراست تا مگر بتواند حمایت‌شان را برای حضور در انتخابات جلب و آنان را پشت خود بسیج کند. اما اینکه محمد تا چه میزان در جلب حمایت این احزاب و تشکل‌های اصولگرا موفق می‌شود می‌‌توان بر اساس اظهارات احزاب مختلف این جریان گفت که خیلی در این کار توفیقی نداشته است. اما این همه ماجرا درباره سعید محمد نیست و به‌هرحال حضور او در صحنه انتخابات بر آرایش سیاسی کاندیداهای جریان اصولگرایی تأثیر می‌گذارد و حتی ممکن است نتیجه نهایی را تغییر دهد.

دیروز فارس نوشت که «سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حکمی سردار سرتیپ دوم پاسدار سیدحسین هوشی‌سادات را به‌سمت فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) سپاه منصوب کرد. فرمانده کل سپاه همچنین با قدردانی از زحمات و تلاش‌های سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر سعید محمد طی دوره تصدی فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) وی را به عنوان مشاور فرمانده کل سپاه منصوب کرد. گفتنی است سردار هوشی‌سادات پیش از این معاون مهندسی و پدافند غیر عامل سپاه را عهده‌دار بوده است.» این حکم کمی غیرمنتظره به نظر می‌آمد. چراکه انتظار می‌رفت اگر سعید محمد قصد کاندیداتوری را در انتخابات ریاست‌جمهوری دارد و می‌خواهد به همین علت هم از فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیاءکنار برود، از سمت خود به عنوان فرمانده این قرارگاه استعفا دهد، اما دیروز در خبر منتشر شده هیچ اشاره‌ای به استعفای سعید محمد نشده و متن خبر به نوعی نشان می‌داد که احتمالا سعید محمد برکنار شده است.

همزمان با اعلام این خبر نیز برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی یک‌سری گمانه‌زنی درباره این اتفاق مطرح کردند که شائبه برکناری را تقویت می‌کرد. به‌هرحال تاکنون هیچ‌یک از منابع رسمی دراین باره توضیح نداده و به‌طور مشخص معلوم نیست که این جدایی سعید محمد از قرارگاه خاتم صرفا به‌خاطر انتخابات بوده یا عوامل و اتفاقات دیگری هم در این تصمیم دخیل بوده‌اند. اما دقایقی پس از انتشار این خبر سعید محمد در این باره در توییتر خود توضیح داد. او نوشت: «از آن‌جا که احتمال دارد به‌دلیل حضور این‌جانب در فضای انتخاباتی شائبه‌هایی متوجه نهاد مقدس سپاه شود، در راستای صیانت از سپاه و قرارگاه انقلابی – جهادی خاتم‌الانبیا از سمت خود استعفا می‌دهم.»

 

سعید محمد در حالی از استعفای خود سخن گفت که در خبر منتشر شده از سوی رسانه‌ها هیچ اشاره‌ای به موضوع استعفا نشده بود. به هر حال معلوم شد تاکنون غیر از سردار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و از فرماندهان سپاه، سعید محمد نیز به عنوان یکی از فرماندهان سپاه وارد عرصه رقابت سیاسی برای رسیدن به پاستور شده است. طی ماه‌های اخیر که بحث کاندیداتوری نظامیان در فضای سیاسی کشور مطرح شده، برخی تأکید کرده‌اند که حضور نظامیان در عرصه سیاست به‌خصوص در انتخابات، به نفع نظام سیاسی کشور نیست. آنان به سخنان امام خمینی (ره) در این باره اشاره می‌کنند که گفته بودند نظامیان نباید در سیاست و به‌ویژه امر انتخابات دخالت کنند و به نفع یا علیه کسی موضع بگیرند.

حمیدرضا ترقی از اعضای ارشد حزب موتلفه می‌گوید:

* احتمالا یکی از علت‌ها مساله انتخابات باشد. به‌هرحال ایشان نظامی و عضو سپاه هستند و به همین خاطر احتیاط کردند. به‌هرحال اگر می‌خواستند به فعالیت‌های تبلیغاتی ادامه دهند باید استعفا می‌دادند.» ترقی درباره نگاه احزاب اصولگرا به سعید محمد می‌گوید: «تاکنون ما درباره مصادیق کاندیداتوری برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ بحثی نکردیم ولی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که هنوز کسی ایشان را آن‌چنان که باید نمی‌شناسد. در واقع می‌توان گفت که مردم شناختی درباره ایشان ندارند. چون آقای سعیدمحمد چندان در رسانه‌ها حاضر نبودند و بیشتر فردی عمل‌گرا هستند. ایشان چندان دنبال تبلیغات نبوده است.

تاکنون در جبهه اصولگرایی وحدتی درباره کاندیدای نهایی شکل نگرفته است. رییسی هم تا به حال به همه درخواست‌ها و اصرارها پاسخ منفی داده است. چنانچه رییسی تا سال آینده همچنان بر این نظر خود استوار باشد و در انتخابات ریاست‌جمهوری نام‌نویسی نکند، آن‌وقت جریان اصولگرایی وارد یک رقابت جدی درونی می‌شود. چون با استعفای سعیدمحمد معلوم شد که قالیباف باید ازجمله با فرد تازه نفسی مانند سعید محمد رقابت کند. هرچند بخشی از اصولگرایان معتقدند سعیدمحمد چندان شناخته‌شده نیست و شاید به همین خاطر گزینه مناسبی باشد اما امکان رأی‌آوری ندارد.

اما با این حال برخی بر این باورند که این یک شیوه تبلیغاتی است و این احتمال وجود دارد که در روزهای پایانی، حمایت‌ها از سعید محمد به عنوان گزینه‌ای جوان و عملیاتی تقویت شود و او بتواند دست بالاتر را در فضای سیاسی روزهای منتهی به انتخابات داشته باشد. هرچند قضاوت درباره ترکیب نهایی اصولگرایان در حال حاضر ناممکن و هنوز برای چنین اظهارنظرهایی بسیار زود به نظر می‌رسد اگر رییسی هم در انتخابات اعلام کاندیداتوری نکند، همچنان رقیبانی جدی دارد که بعید به نظر می‌رسد به نفع او میدان را خالی کنند و پشت او بایستند.

سردار محمد؛ از «خاتم» به «پاستور»؟

سردار اسماعیل کوثری مشاور فرمانده کل سپاه:

* در انتخابات ریاست‌جمهوری اینگونه نیست که حتما لازم باشد فرد برای کاندیداتوری استعفا بدهد. در قانون انتخابات مجلس این ضرورت وجود دارد اما در قانون اساسی چنین ضرورتی برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌بینی نشده است.» او گفت: «نباید بگذاریم به شائبه‌ها دامن زده شود. اینکه چون مسوولیت دارند نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند، درست نیست. چون بسیاری در این باره توجیه نیستند. البته باید توجه کنیم که این کاندیدا شدن قطعی نیست. چون شورای نگهبان باید دراین باره تصمیم بگیرد و در حال حاضر معلوم نیست فرد تأیید یا رد شود.

* (درباره اینکه اگر یک فرمانده سپاه خواهان کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری بود، فکر می‌کنید که بهتر است استعفا بدهد یا نه): اگر استعفا بدهد، قطعا خیلی بهتر است؛ چون شائبه‌ای هم درباره او به وجود نمی‌آید. نه اینکه مثلا بخواهد از آن مجموعه تحت امر خود استفاده کند، از این جهت که نگویند از مسوولیت و امکانات خود برای انتخابات استفاده می‌کند.

 

دولت جوان حزب‌اللهی

روزنامه آرمان ملی در این رابطه نوشت: دولت جوان حزب‌اللهی عنوانی بود که خیلی از اصولگرایان از آن نام می‌بردند، درباره اینکه چه کسی این دولت را تشکیل می‌دهد حرف و حدیث‌ها بسیار بود. مجلس یازدهم در همین راستا اقداماتی صورت داد مثلا وضع قوانینی بعضا عجیب در ارتباط با قانون انتخابات ریاست‌جمهوری؛ قوانینی که ابتدا تحت عنوان بازتعریف رجال سیاسی مورد بحث قرار گرفت و اندکی بعدتر آنقدر شکل و شمایل خاصی به خود گرفت که اذهان را تنها به چند چهره خاص به عنوان رئیس‌جمهور معطوف کرده است.

لغو استعفای شش‌ماهه برای برخی سمت‌ها، مخالفت با اعتراض به کاندیداتوری نظامیان، اینکه شورای نگهبان باید برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری را مطرح کند، اقدامات مجلس یازدهم برای محدود کردن رقبای ریاست‌جمهوری و همینطور حضور راحت‌تر نامزدهای موردنظر ارزیابی شد. در طول این مدت اما بسیاری از چهره‌های جریان راست از حضور یک رئیس‌جمهور نظامی سخن می‌گفتند و به شیوه‌های مختلف عنوان سعید محمد را هم ذکر می‌کردند، البته کار به جایی رسید که حتی برخی از جریانات اصولگرا که محمد را به‌عنوان گزینه اصلی اصولگرایان قبول نداشتند در برابر اقدام اصولگرایان موضع گرفتند از جمله حمید رسایی که در توئیتی نوشت: «ازجمله راه‌های به ابتذال کشیدن موضوع دولت جوان حزب‌اللهی این است که یک ستاد عملیات روانی انتخابات، برخی نورسیده‌های فضای سیاسی مجازی کشور را باد کنند و بودجه‌ای هم برایشان هزینه و به کانال‌های تلگرامی، اسم این جوانان جویای نام بدهند تا در لیست نظرسنجی‌های سفارشی قرار گیرند.» اما این پایان ماجرا نبود.

«سعید محمد»؛ از «خاتم» به «پاستور»؟

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: موضوع سعید محمد و نقش‌آفرینی‌اش در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری زمانی وارد فاز عملیاتی شد که خبر آمد او به همراه علی نیکزاد و مهرداد بذرپاش، برای راه‌اندازی ستاد انتخاباتی آیت‌ا… سیدابراهیم رئیسی اقدام و بین خود تقسیم کار کرده‌اند. اما این خبر بیش از آنکه خبری برای ورود آیت‌ا… رئیسی باشد، بیشتر تبلیغاتی از جنس اصولگرایی برای سه نفری بود که به دنبال تشکیل این ستاد بودند. چراکه پرواضح بود آیت‌ا… رئیسی که هم‌اکنون رئیس قوه قضاییه است هرچند که طبق قانون جدید مجلس می‌تواند بدون استعفا شانس خود را برای رئیس‌جمهور شدن هم بیازماید، ریسک و هزینه چنین کاری را نپذیرد. ولی ازسویی علی نیکزاد به عنوان نایب‌رئیس مجلس هم بعید است سودای ریاست‌جمهوری داشته باشد، به‌خصوص که شانس چندانی برای رای‌آوری ندارد و دراین میان سعید محمد به مراتب بیش از بذرپاش دوباره نامش را به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری با این خبر تشکیل ستاد بر سر زبان‌ها انداخت.

اما مهر تایید حضور انتخاباتی او زمانی زده شد که یک کلیپ ۳ دقیقه‌ای حاوی فعالیت‌های سازندگی قرارگاه خاتم الانبیا با سرودی که «نگهت آتشین، سخنت دلنشین» محور آن است به همراه عکس‌هایی در کنار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، منتشر شد؛ همان کلیپ نشانی از این بود که او وارد صحنه تبلیغات انتخاباتی شده است. سعید محمد پیشتر هم در گفت‌وگویی تلویحا گفته بود تمایل دارد در انتخابات شرکت کند و اگر خواسته‌ها افزایش یابد این کار را خواهد کرد.

فقط در اینستاگرام چندین هزار محتوای تبلیغاتی با هشتگ سعید محمد ساخته شده و کمپین‌هایی برای جمع‌آوری امضا جهت دعوت او برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری راه افتاد. تا اینکه بعد از خبر دیروز درباره سعید محمد، او بیان کرد که از آنجا که احتمال دارد به دلیل حضور اینجانب در فضای انتخاباتی شائبه‌هایی متوجه نهاد سپاه شود از سمت خود استعفا می‌دهم؛ البته اینکه او استعفا داده یا برکنار شده هم موضوعی است که رسانه‌ها با روایات متفاوت بدان می‌پردازند. دراین میان، تغییر تصویر صفحه توئیتر او بعد از استعفا یا کناره‌گیری نیز قابل توجه است؛ تصویری که پیشتر با لباس سبز سپاه بود و ناگهان تبدیل به شخصی با کت و شلوار و یقه سفید شد.

سردار محمد؛ از «خاتم» به «پاستور»؟

سعید محمد کیست؟

متولد ۴۷ است و پیش‌تر مدیرعامل گروه ایرانیان اطلس (وابسته به بنیاد تعاون سپاه) بود، مدیرعامل سپاسد (وابسته به قرارگاه خاتم) و بعدهم، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا. موافقان او را قهرمان مبارزه با تحریم‌ها می‌دانند و یکی از مردان نظام برای تشکیل دولت با محوریت جوانان معتقد به ایدئولوژی انقلاب اسلامی. اما این بخشی از ماجراست. همانطور که گفته شد محمد مخالفان کمی هم در بین یاران خود ندارد. چند گروه از اصولگرایان با او زاویه دارند. گروهی که او را اصطلاحا کارنابلد و جبهه‌ندیده می‌دانند و معتقدند با آنکه سپاهی است اما پیوندی با نسل اول انقلاب ندارد و گروه دیگری که حتی او را به‌عنوان رجل سیاسی نیز نمی‌شناسند.

گروهی هم هستند که به ناشناخته بودن او اشاره می‌کنند و می‌گویند تا قبل از کاندیداتوری‌اش برای ریاست‌جمهوری نام او را هم نشنیده بودند. در این بین هم نئواصولگرایان و قالیبافی‌ها که شاید وی را رقیب خود می‌دانند یا جبهه پایداری‌ها نیز روی خوشی به او نشان نداده‌اند. دست‌به‌دست شدن تصویر سعید محمد و مهدی جهانگیری و موضوع رابطه این دو با یکدیگر در حالتی که جهانگیری متهم به بسیاری از مسائل مالی است نیز نشان داد که گروه‌های اصولگرایی هستند که بدشان نمی‌آید با مطرح کردن چنین مسائلی ریشه او را بزنند.

سردار محمد؛ از «خاتم» به «پاستور»؟

سعید محمد؛ دومین نامزد نظامی وارد میدان شد

روزنامه همدلی هم به نقل از در این باره داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت:

* ایشان به هرحال سابقه‌ای در مسائل سیاسی و امور کشورداری تا به حال نداشته‌اند و تاجایی که همه میدانند مهم‌ترین پستی که ایشان مسئولیت آن را به عهده داشته قرارگاه خاتم‌الانبیاء بوده است. به هرحال ما میدانیم که قرارگاه خاتم‌الانبیاء کارهای عمرانی انجام میدهد و نهایتا موفقیت در انجام مسئولیت‌ها در جایی مثل قرارگاه خاتم به آن معنا نیست که ایشان یا هر فرد دیگری قطعا میتواند مسئولیت سنگین و مهمی همچون رئیس جمهوری را برعهده بگیرد و موفق هم باشد.

* اما ایشان حالا اعلام کاندیداتوری کرده‌اند و همه چیز به نظر نهایی مردم بستگی دارد که آیا به ایشان اقبال نشان دهند یا خیر؟ یک سوال این است که چقدر ممکن است آقای سعید محمد در انتخابات ریاست جمهوری موفقیت به دست بیاورد؟ به غیر از این، سوال دیگر این است که ایشان تا چه اندازه میتواند در قامت رئیس جمهوری ایران امور کشور را به پیش ببرد و مشکلات را حل کند و به موفقیت برسد؟

سردار محمد؛ از «خاتم» به «پاستور»؟

* در ارتباط با موفقیت ایشان در انتخابات باید گفت که تجربه ثابت کرده که تاکنون مردم خیلی نظر مناسبی نسبت به کاندیداهای نظامی نداشته‌اند و نظامیان در انتخابات شانسی برای پیروزی ندارند. در مجموع این مسئله هم همواره در کشور ما رخ داده که مردم خیلی علاقه‌ای به رئیس جمهوری نظامی ندارند و نتایج انتخابات مشخص کرده که نظر مردم بر این است که نظامیان بهتر است در این سمت ایفای نقش نکنند.

با این حال اما محمد از سویی دیگر، همان چهره نظامی جوانی است که نظام دلش می‌خواهد و ازاین رو در نهایت او کاندیدای اصلی اصولگرایان خواهد شد؟ مشخص هم هست که زمینه‌سازی‌ها برای ورود او به عرصه ۱۴۰۰ از خیلی وقت پیش شده است؛ به‌خصوص اینکه او گزینه جدیدی است که قبلا در رای‌گیری‌ها نبوده و اصطلاحا نسوخته است. اما پرسش اینجاست که حضور این گزینه نظامی خاص منجربه آن می‌شود که بازهم گروهی از مردم را پای صندوق‌های رای بکشاند تا برای عدم رای‌آوری او به شخص دیگری رای بدهند؟!

[ad id='39844']

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *