اهنامه کیک و شیرینی: نزدیک سال جدید است و کم کم باید دنبال درست کردن شیرینی های سفره عید باشیم. در این مطلب طرز تهیه چند شیرینی جدید که می توانید برای نوروز درست کنید را به شما آموزش داده ایم.
روشنک گودرزی
مواد لازم:
- روغن جامد: ۲۲۵ گرم
- پودر شکر: یک پیمانه
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- جوش شیرین: یک قاشق سوپ خوری
- آرد سفید: ۴ پیمانه
طرز تهیه:
۱٫ روغن را با پودر شکر بزنید تا یکدست و سبک شود. سپس وانیل را اضافه کنید. جوش شیرین و آرد الک شده را به تدریج اضافه کرده و ورز دهید، به طوری که توپ هایی که در دست درست می کنید، متلاشی نشود.
۲٫ خمیر را در نایلون قرار داده و برای یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید. سپس با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و با کاترهای دلخواه کاتر بزنید و در سینی چرب شده قرار دهید.
۳٫ سپس زرده زده شده را با برس روی آن بکشید و با کنجد خام تزیین کنید و در فر که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده اید به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
نکته:
معصومه خوانساری
مواد لازم:
- کره یخچالی: ۱۵۰ گرم
- پودر قند: ۳۵ گرم
- پودر فندق: ۳۰ گرم
- آرد: ۱۸۰ گرم
- بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- جوش شیرین: یک چهارم قاشق چای خوری
- اسانس وانیل: یک دوم قاشق چای خوری
- شکلات سیاه (ریز خرد شده برای تزیین): حدود ۱۰۰ گرم
- پسته و فندق (ریز خرد شده برای تزیین): کمی
طرز تهیه:
۱٫ آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را الک نموده و در دستگاه غذاساز بریزید. دستگاه را روشن کنید تا با هم ترکیب شوند. سپس کره ریز خرد شده یخچالی را اضافه کنید و مجددا دستگاه را روشن کنید تا مواد به صورت خرده نان در آیند.
۲٫ سپس پودر قند را اضافه کنید. پودر فندق را نیز بیفزایید. در آخر اسانس وانیل را اضافه کنید تا مواد به صورت خمیری در آمده و گلوله ای شکل شکل شده و یک گوشه ظرف جمع شوند.
۳٫ در این هنگام غذاساز را خاموش کنید. خمیر را در آورده در پلاستیک فریزر به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید. سپس یک پلاستیک فریزر را با قیچی باز کرده، روی آن را خیلی کم آردپاشی کرده و خمیر را به ضخامت ۵ میلی متر لای پلاستیک باز کنید و کاتر بزنید.
۴٫ شورت بردهای کاتر زده را در سینی فر با کمی فاصله از هم بچینید (سینی نیاز به چرب کردن یا کاغذ روغنی ندارد.) و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزید؛ در حدی که لبه شورت بردها کمی طلایی رنگ شود.
۵٫ سپس شورت بردها را از فر خارج نمایید. اجازه دهید خنک شوند. بعد تا نیمه در شکلات ذوب شده فرو برید و بر روی فویل آنها را بچینید و پسته و فندق خرد شده بر روی قسمت شکلاتی بپاشید.
نکته:
۱٫ این شوت بردها در دمای محیط در ظرف در بسته ماندگاری طولانی دارند.
رینگ کوکونات
- کره (نرم): ۲۲۵ گرم
- پودر قند: ۱۴۰ گرم
- زرده تخم مرغ (کمی هم زده با چنگال) یک عدد (ریز)
- اسانس وانیل: یک قاشق چای خوری
- آرد: ۲۵۰ گرم
- نمک: یک پنسه
- پودر نارگیل: ۵۵ گرم
مواد لازم رویه کاراملی نارگیلی:
- کره: ۳۰ گرم
- شیر عسلی: ۳۳۰ گرم
- شکر قهوه ای: ۲۰ گرم
- پودر نارگیل: ۱۵۰ گرم
- شکلات سیاه (ریز خرد شده): کمی برای تزیین
طرز تهیه کوکی:
۱٫ کره نرم و پودر قند را در یک کاسه بریزید و با یک قاشق چوبی مخلوط کنید تا کاملا به خورد هم روند. سپس زرده تخم مرغ و اسانس وانیل را اضافه کنید.
۲٫ مجددا با قاشق هم بزنید تا مواد به طور کامل با هم ترکیب شوند. در ظرف دیگری آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و الک نمایید. بعد در سه مرحله به مواد کرده ای اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
۳٫ در آخر پودر نارگیل را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. نوک انگشت اشاره را خیلی آرام به سطح خمیر بزنید. نباید خمیر به نوک انگشت تان بچسبد.
۴٫ اگر چسبید خیلی کم آرد اضافه کنید اما مراقب باشید. آرد بیش از حد کوکی را سفت می کند. خمیر آماده را در پلاستیک فریزر بگذارید. با کف دست کمی صاف نمایید و در یخچال حدود یک ساعت استراحت دهید.
۵٫ پس از استراحت، تکه های کوچک از خمیر در آورید و لای پلاستیک فریزر که با قیچی آن را کاملا باز کرده اید و کمی آردپاشی نموده اید به ضخامت تقریبی ۳ میلیمتر باز کنید و کاتر گرد به قطر ۵ سانتیمتر بزنید. وسط هرکدام را با یک کاتر گرد کوچک تر خالی نمایید و در سینی فر کاغذ انداخته بچینید.
۶٫ پس از پر شدن کامل سینی، سینی را ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس در فر از پیش گرم شده به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید، در حدی که لبه کوکی ها کمی طلایی شود.
۸٫ پس از آن که کاملا خنک شدند کمی از سس کاراملی با قلمو بر روی هر کوکی بمالید. سپس روی آن از مواد رویه قرار دهید و به کمک انگشتان دست به آرامی فشار دهید تا مواد بچسبند. در آخر با شکلات ذوب شده که به روش بن ماری یا بر روی بخار آب یا در مایکروفر آماده نموده اید، تزیین نمایید.
نکته:
۱٫ خمیر را در مقادیر کم از یخچال خارج نمایید و سریع کاتر بزنید زیرا خمیر زمانی که گرم می شود کار کردن با آن سخت می شود. در صورتی که خمیر گرم شد مجددا در یخچال بگذارید تا خنک شود.
شیرینی شکلاتی با مغزی مارسیپان
- کره نرم: ۲۰۰ گرم
- شکر قهوه ای: ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ (ریز): یک عدد
- اسانس وانیل: یک دوم قاشق چای خوری
- آرد: ۳۰۰ گرم
- پودرکاکائو: ۲۵ گرم
- خمیر مارسیپان: حدود ۲۰۰ گرم
- شکلات سفید (ریز خرد شده برای تزیین): حدود ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
۱٫ فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کره را در حد چند ثانیه با همزن برقی بزنید تا بافتش باز شود. سپس شکر قهوه ای را اضافه کنید و مجدد حدود سه دقیقه با همزن بزنید تا کاملا حالت کرمی، پوک و سبک پیدا کند.
۲٫ تخم مرغ را نیز اضافه کنید و حدود سی ثانیه با همزن برقی بزنید. اسانس وانیل را نیز بیفزایید. همزن را خاموش کرده و ترکیب آرد و پودر کاکائوی الک شده را کم کم اضافه کنید و با لیسک هم بزنید، در حدی که مواد به صورت خمیری در آیند.
۳٫ سپس یک پلاستیک فریزر را با قیچی باز کرده و روی آن کمی آرد بپاشید. سپس تکه ای از خمیر را لای پلاستیک فریزر به ضخامت تقریبی ۳ میلیمتر باز کنید و با کاتر گردی به قطر ۵ سانتیمتر کاتر بزنید. خمیرهای کاتر خورده را در سینی با کمی فاصله از هم قرار دهید.
۴٫ از خمیر مارسیپان گلوله های ۶ گرمی درست کنید. سپس سطح هر گلوله را کمی با انگشت صاف نمایید و در مرکز هر خمیر قرار دهید و روی آن مجدد یک لایه از خمیر کاتر خورده بگذارید. لبه ها را به کمک انگشت اشاره به هم بچسبانید.
۵٫ سپس مابقی خمیر را نیز به همین شکل با وردنه باز کنید و فرم دهید. خمیرهای فرم داده را در فر از پیش گرم شده به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید و پس از خارج نمودن از فر اجازه دهید خنک شوند. سپس شکلات سفید ریز خرد شده را در مایکروفر یا بر روی بخار آب ذوب نمایید. در قیف بریزید و روی شیرینی ها را تزیین نمایید.
نکته:
۱٫ این خمیر نیاز به استراحت در یخچال ندارد اما اگر هوا گرم بود، خمیر را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
شیرینی برفی آجیلی
- شیر عسلی: یک قوطی
- پودر نارگیل: ۲۵۰ گرم
- خلال پسته: ۵۰ گرم
- خلال بادام: ۵۰ گرم
- شکلات سفید (رنده شده): ۳۰ گرم
- پودر نارگیل اضافی (برای غلتاندن): یک پیمانه
- شکلات شیری (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
- خلال پسته: به مقدار لازم
- خلال بادام: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱٫ ابتدا داخل کاسه ای شیر عسلی، پودر نارگیل، خلال پسته، خلال بادام و شکلات رنده شده را مخلوط کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
۲٫ سپس از مواد به اندازه یک گردوی درشت بردارید و در دست به شکل بیضی دربیاورید. سپس در پودر نارگیل اضافه بغلتانید و شیرینی ها را داخل سینی قرار داده و داخل یخچال به مدت ۲۰ دقیقه استراحت بدهید.
۳٫ سپس با شکلات شیری، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید. این شیرینی بسیار خوشمزه و مناسب مراسم مختلف و نوروز باستانی می باشد.