بررسی آلبوم بانگی عجب شهرام ناظری

[ad id='39844']

[quote]شهرام ناظری سلطان آواز سنتی به زودی آلبوم موسیقی جدید خود را با نام بانگی عجب تقدیم هوادران خود می کند با سیمرغ پلاس همراه باشید[/quote]

 

«شهرام ناظری» سال‌‌ هاست که ارتباط نزدیکی با «مولانا» داشته و می‌ توان او را یکی از عوامل شناسایی این شاعر بزرگ دانست و در حالی که موسیقی سنتی ایران بیشتر بر اساسِ اشعار سعدی و حافط است؛ او روی مولانا و فردوسی تلاش بسیاری کرده است. خودش می‌ گوید مولانا، تنها شاعری است که او را زیر و رو می‌ کند:‌ «او قطعا جزو معدود انسان‌ هایی است که در طول تاریخ به زبان آبرو داده‌ اند. نگاه او ورای واژه است. وقتی به آفرینش واژه‌ ای چون “سلسله بندنده” دست می‌ زند در واقع به دنبال نهایت معناست. به همین خاطر زبان آبرو می‌ یابد و از داشتن او به خود خواهد بالید. از سوی دیگر صمیمیت در کلام او به اوج خود می‌ رسد. شاعران دیگر عموماً ترجیح می‌ دهند با زبان با وقار و مدرسه‌ ای سخن بگویند اما استفاده مولانا از واژه های کلیشه‌ ای هم او را به مقصودش می‌رساند. درست به همین خاطر است که آفرینش و خلق واژه از ملزومات همیشگی کلام مولاناست. نگاه کردن به طریقه‌ ای که دیگران می‌ نگرند برای او کوچک است.»

تور کنسرت های شهرام ناظری در انگلیس که سرآغاز پروژه جهانی «زبان عشق» بود، با اجرا در منچستر، دانشگاه آکسفورد  اجرای مشترک با دولتمند خلف در تالار بزرگ باربیکن لندن و اهدای نشان «زبان عشق» به این هنرمند در دانشگاه کمبریج چندی قبل به پایان رسید.

در کنسرتِ مشترک شهرام ناظری‌ و دولتمند خلف که در تالار بزرگ باربیکن در لندن برگزار شد، این ۲ خواننده ایران و تاجیک، برای نخستین‌بار روی یک صحنه با همراهی سازهای سنتی ایران و تاجیکستان به اجرای برنامه پرداختند. کنسرتِ مشترک این ۲ هنرمند سرآغازِ پروژه‌ای با نامِ «زبان عشق» است که تلاش دارد تا نقش برجسته‌ و بی نظیر شعر فارسی، در پرورش و بیان مفهوم عشق و مهر و وفاق اجتماعی را نمایان کند.

در ابتدای این کنسرت، شهرام ناظری و دولتمند خلف، قطعاتی از شاهنامه‌ی فردوسی را اجرا کردند که به اهمیت سخن و زبان فارسی اشاره داشت و سپس تصنیف های «دیوانه شو»، «بهار جان ها»، «بنمای رخ» و «شیدا شدم را» به صورت دوخوانی با یکدیگر اجرا کردند.

شهرام ناظری در این کنسرت‌ آهنگ‌هایی به زبان کردی خواند و دولتمند خلف نیز قطعه «از خاک بلند تاجیکستانیم ما» با نوازندگی قیچک اجرا کرد. «دور مشو» دیگر قطعه‌ای بود که این هنرمند آن را به اجرا درآورد اما این تنها «دولتمند» نبود که علاوه بر خواندن، به نوازندگی نیز پرداخت، چرا که شهرام ناظری نیز در این کنسرت به نوازندگی سه تار و اجرای آواز پرداخت و در پایان، قطعه‌ «باز هوای وطنم آرزوست» را خواند که با استقبال مخاطبان همراه شد.

در این اجرا گروه موسیقی «مانا» متشکل از صابر نظرگاهی، میثاق مهرپور، ذبیح الله وحید، سیدعلی جابری، محمد جابری و شهاب نیکمان با سازهای تار، دیوان، عود، کمانچه، تنبور، سه تار، و سازهای کوبه ای (دف، بندیر، تمبوتا، واتردرام و کاسه تبتی) از ایران و لایق شاه خلف و روزی مد خلف با سازهای رباب و طبلک از تاجیکستان، این ۲ خواننده را همراهی کردند.

[ad id='39844']

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *