توییتر علیه ترامپ

[ad id='39844']

[quote]در جریان انتخابات اخیر آمریکا، شبکه های اجتماعی و رسانه‌های خارجی بارها رفتار غیر دوستانه و سخت‌گیرانه‌ای علیه دونالد ترامپ داشته‌اند و او را اذیت کرده‌اند.[/quote]

مدتی قبل، ترامپ به ویروس کرونا مبتلا شد و یک هفته بعد، پزشک شخصی وی اعلام کرد حال رئیس جمهور آمریکا خوب شده و او دیگر ناقل نیست و می‌تواند به برنامه کاری عادی خود بازگردد. پس از این اتفاق، ترامپ در توییتی نوشت:

۱۰ اکتبر از طرف پزشکان کاخ سفید تاییدیه کامل گرفتم. این بدین معناست که دیگر نه ویروس کرونا می‌گیرم و نه آن را انتقال می‌دهم. از دانستن آن بسیار خوشحال شدم.

اما توییتر در اقدامی قابل توجه با هدف مقابله با اخبار جعلی، غلط و گمراه کننده، این توییت رئیس جمهور آمریکا را برچسب‌گذاری کرد و روی آن نوشت این توییت نقض قوانین توییتر در رابطه با اشاعه اطلاعات نادرست و بالقوه مضر مرتبط با کووید ۱۹ است. توییتر همچنین امکان اشتراک‌گذاری این توییت را غیر فعال کرد تا از اشاعه اطلاعات نادرست آن جلوگیری کند. این ماجرا بسیار خبرساز شد، اما حالا در جریان انتخابات آمریکا شاهد شدت این برخورد‌ها هستیم.

چند روز پیش، ترامپ در توییت خود از پیروزی در انتخابات آمریکا خبر داد و نوشت «می‌خواهند انتخابات را بدزدند، اما ما اجازه نخواهیم داد.» توییتر باز هم روی این توییت برچسب حاوی اطلاعات گمراه‌کننده زد. در ادامه، اریک ترامپ، پسر رئیس جمهور ترامپ طی توییتی نوشت: «جمهوری‌خواهان کجا هستند؟ رای دهندگان ما این را هرگز فراموش نخواهند کرد.» پیام اریک ترامپ نیز توسط توییتر پاک شد تا رئیس جمهور آمریکا از این اقدامات بیش از پیش عصبانی شود. این‌ها بخشی از برخورد‌های غیر دوستانه توییتر با دونالد ترامپ بود و این شبکه اجتماعی بار‌ها توییت‌های رئیس جمهور فعلی آمریکا را نادرست خواند یا حتی آن را حذف کرد.

حالا در جدیدترین واکنش توییتر نسبت به ترامپ، پس از اعلام خبر پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این شبکه اجتماعی عنوان رئیس جمهوری آمریکا را از حساب کاربری وی حذف کرد. ماجرا به همین جا ختم نشد و توییتر حتی تهدید کرد که حساب کاربری رئیس جمهور فعلی ایالات متحده را حذف خواهد کرد. توییتر دو سال پیش اعلام کرده بود قوانینی دارد که بر اساس آن‌ها نمی‌تواند سیاست‌مدارانی مانند رئیس جمهور آمریکا را از توییتر حذف کند. اما حالا با برگزاری انتخابات آمریکا و انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید، دونالد ترامپ از لیست کسانی که در برابر مسدودسازی توییتر مصون هستند، خارج می‌شود. به این ترتیب در صورتی که ترامپ باز هم تخلفات و توییت‌های عجیب و حاشیه‌ساز خود را ادامه دهد، احتمال حذف اکانت وی وجود دارد.

اما دونالد ترامپ نیز در برابر اقدامات توییتر سکوت نکرده و بار‌ها در مصاحبه‌های خود به این شبکه اجتماعی تاخته است. وی در واکنش به احتمال مسدودسازی حساب توییتری‌اش اعلام کرد توییتر از کنترل خارج شده است. او حتی این شبکه اجتماعی را به دخالت در انتخابات آمریکا متهم کرد. ترامپ در توییتی نوشته بود «رای دادن از طریق پست در انتخابات آمریکا به تقلب گسترده منجر می‌شود و ممکن است صندوق‌های پستی به سرقت بروند.» توییتر روی این توییت نیز برچسب زد و در پایین آن نوشت حقایق درباره رای دادن از طریق پست را دریافت کنید. ترامپ که از این اقدام توییتر عصبانی شده بود در توییت دیگری نوشت:

توییتر اکنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ دخالت کرده است. آن‌ها می‌گویند اظهارات من درباره این که رای دادن از طریق پست به تقلب گسترده منجر می‌شود، بر اساس راستی‌آزمایی رسانه‌های جعلی CNN و واشنگتن پست صحیح نیست. توییتر به طور کامل در حال خفه کردن آزادی بیان است و من به عنوان رئیس جمهور آمریکا اجازه نمی‌دهم این اتفاق رخ بدهد.

این برخورد‌های توییتر و ترامپ باعث شده وی مدتی پیش یک فرمان اجرایی را امضا کند که می‌تواند منجر به تغییرات زیادی در شبکه‌های اجتماعی شود. رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد با این فرمان، مانع از زیر سوال رفتن آزادی بیان و سانسور محتوا در شبکه‌های اجتماعی شود. در بخشی از این فرمان نوشته شده زمانی که شبکه‌های اجتماعی بزرگ و قدرتمند، نظر‌های مخالف خود را سانسور می‌کنند، از قدرت خطرناکی استفاده می‌کنند. همچنین در این فرمان گفته شده اگر وبسایت یا یک شبکه اجتماعی، دسترسی به محتوای دیگران را با هدف نامناسب محدود یا حذف کند، باید به عنوان یک پلتفرم بی طرف و یک ناشر تلقی شود و به این ترتیب امکان شکایت از آن‌ها فراهم خواهد شد.

رئیس جمهور فعلی آمریکا علاوه بر این فرمان، فکر‌های دیگری هم برای فشار آوردن به شبکه‌های اجتماعی در سر دارد. به عنوان مثال، هر بخش اجرایی و آژانس‌ها ملزم به تهیه گزارشی شده‌اند که میزان هزینه‌های مربوط به تبلیغات در پلتفرم‌های آنلاین را مشخص کنند. هدف ترامپ از این اقدام می‌تواند ممنوع شدن بازاریابی در این پلتفرم‌ها با بودجه مالیات دهندگان باشد که در نتیجه آن، درآمد سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی با تاثیر منفی مواجه خواهد شد.

حالا این فشار‌های ترامپ بر شبکه‌های اجتماعی می‌تواند منجر به این شود که پلتفرم‌ها قید سانسور و ویرایش محتوا را بزنند که در این حالت، میزان انتشار محتوای نادرست، اشتباه، توهین‌آمیز و مخرب به شدت افزایش خواهد یافت.

[ad id='39844']

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *