نقد بررسی انیمه نبرد با تایتان‌ها Attack on Titan

[ad id='39844']

[quote]«نبرد با تایتان‌ها» یک سریال ترسناک، ظالمانه و بشدت ناگوار است. این انیمه مطمئناً از نمایش دادن این واقعیت که تایتان‌های هیولاوار مردم را می‌خورند خجالتی به خود راه نمی‌دهد.[/quote]

 

نبرد با تایتان‌ها» Attack on Titan سریالی انیمه ای بر اساس مانگایی به همین نام است که توسط هاجیمه ایسایاما Hajime Isayama نوشته و طراحی ‌شده است. از این مانگا در سال ۲۰۱۴ پس از پخش انیمه آن بیش از ۸ میلیون نسخه فروخته شده و تبدیل به پرفروش‌ترین مانگا در تمام دوره‌ها در ژاپن شده (این عنوان پیش از این به مانگای «یک تکه» One Piece تعلق داشت). اولین فصل از این انیمه‌ی اقتباسی در آوریل سال ۲۰۱۳ برای اولین بار منتشر شد و شامل ۲۵ اپیزود بیست‌دقیقه‌ای بود. این به این معنی است که به‌راحتی می‌توان چند اپیزود را پشت سر هم دید؛) با توجه به اینکه اکثر قسمت‌ها در نقطه‌ای حساس و نفس‌گیر تمام می‌شود باید گفت که تنها دیدن یک اپیزود در هر نوبت سخت‌ترین کار دنیا است. پخش فصل دوم انیمه نیز از آوریل ۲۰۱۷ شروع شد. فیلمی دو بخشی نیز بر اساس آن، با عناوین حمله به تایتان و حمله به تایتان: پایان دنیا در سال ۲۰۱۵ ساخته شده است.

«نبرد با تایتان‌ها» یک سریال ترسناک، ظالمانه و بشدت ناگوار است. این انیمه مطمئناً از نمایش دادن این واقعیت که تایتان‌های هیولاوار مردم را می‌خورند خجالتی به خود راه نمی‌دهد. برعکس، به تصویر کشیدن قربانیان بیچاره که خورده می‌شوند کاملاً معمول است و اکثراً پر از خون و خشونت است. واضح است که گرفتار یک تایتان شدن سرنوشتی واقعاً وحشتناک است بعضی‌ها ترجیح می‌دهند خودکشی کنند تا پایان زندگی خود را در دهان یک تایتان ببینند. «نبرد با تایتان‌ها» از آن مدل سریال‌ها نیست که هنگام دیدن آن بنشینید و از خوردن اسنک‌های خوشمزه در حین تماشایش لذت ببرید، مگر اینکه تمایل سادیستیکی به خوردن شیرینی‌های به شکل آدم داشته باشید.
عنصر گور (خون و خشونت) چیزی نیست که این انیمه را ترسناک می‌کند، بلکه بی‌تفاوتیِ لاابالی وار تایتان‌ها هنگامی که به آرامی مشغول خوردن آدم‌ها می‌شوند، آن را ترسناک می‌کند. این سبک شکار از روی بی‌نیازی و آسودگی خاطر، زمانی بیشتر ترسناک می‌شود که متوجه می‌شوید که این تایتان‌های برهنه حتی سیستم گوارشی هم ندارند؛ آن‌ها مردم را می‌کشند صرفاً به این دلیل که می‌توانند. تایتان‌های “کوچک ” به خاطر ظاهر کودک مانندشان شاید ناخوشایندترین آن‌ها هستند.

البته «نبرد با تایتان‌ها» خیلی چیزهای بیشتری از تنها عناصر ترسناک برای ارائه دارد. در مرکز داستان حس عمیقی از رمز و راز نهفته است؛ هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند که تایتان‌ها از کجا آمده‌اند و چرا این کارها را انجام می‌دهند. جواب به این سؤالات لزوماً واضح‌ترین پاسخ نیست. با هر چرخش تکان دهنده در داستان (که تعداد زیادی هم از این چرخش‌ها در این انیمه وجود دارد) ما چیزی تازه کشف می‌کنیم که خود منجر به سؤال‌های دیگری می‌شود. علاوه بر این، تمام گریزهای سیاسی و تفسیرهای علمی، اخلاقی، طبقاتی و مذهبی، «نبرد با تایتان‌ها» را به شکلی شگفت‌آور تبدیل به سریالی هوشمندانه می‌کند.

معرفی برخی از کاراکترهای اصلی:

اِرِن یگِر  Eren Yeager: شخصیت اصلی کل داستان. آرمان‌گرا، سرسخت، ستیزه‌جو، کسی که بدون تفکر و آنی عمل می‌کند. او می‌خواهد که تمام تایتان‌ها را نابود کند. در ۹ سالگی، دو دزدی را که خانواده میکاسا را به قتل رسانده بودند کشت تا میکاسا را نجات دهد. او نفر پنجم در گروه آموزشی خود بود بدون اینکه استعداد خاصی داشته باشد. پس از مرگ مادرش تنها هدف نابودی تایتان‌ها بود که زندگی او را به پیش می‌برد…

میکاسا آکرمن  Mikasa Ackerman: دختری که خانواده یگر او را به فرزندخواندگی قبول کردند. او یکی از معدود افراد از نژاد شرق آسیاست که در داخل دیوارها زندگی می‌کنند. او معمولاً ساکت و گوشه‌گیر است مگر اینکه برای ارن خطری وجود داشته باشد. پیش از مرگ خانواده‌اش، تاجران برده قصد دزدیدن او و مادرش را داشتند که ارن او را نجات داد. از آن پس او همیشه با ارن است و همیشه دفاع از ارن در برابر خطرها را از حفظ جان خود نیز مهم‌تر می‌داند. او علاقه زیادی نسبت به ارن دارد و همیشه سعی در ابراز علاقه‌اش به ارن دارد. او تنها به دلیل همراهی با ارن به ارتش پیوست اما با این حال رتبه اول گروه آموزشی خود را به دست آورد…

آرمین آرلِت  Armin Arlert: نزدیک‌ترین و صمیمی‌ترین دوست ارن و میکاسا. او از لحاظ بدنی، ضعیف است اما تفکر استراتژیک او در بسیاری از موارد، جان ارن و میکاسا و همچنین افراد دیگر را نجات داده است. او همیشه خود را به دلیل ضعفش و وابسته بودن به ارن و میکاسا سرزنش می‌کند. با اینکه در میدان جنگ میکاسا همیشه نگران ارن است اما ارن خود همیشه نگران سلامتی آرمین است. بدن او نسبت به استانداردهای فیزیکی سربازان بسیار پایین است اما در دوران آموزشی در دوره‌های تئوری بسیار خوب عمل کرد. با گذشت داستان، اعتمادبه‌نفس او بیشتر می‌شود و نقشه‌های عالی، تاکتیک‌ها و نتیجه‌گیری‌های درخشان او افسران عالی‌رتبه را تحت تأثیر قرار داده و باعث می‌شود که به نظرات او احترام بگذارند…

 

[ad id='39844']

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *